De politie heeft zondagavond laat twee mannen van 28 en 33 jaar, uit Alkmaar en Haarlem, aangehouden op verdenking van heling. Agenten wilden de auto waar het tweetal in zat, op de Diamantweg ter controle aan de kant zetten.

Dit omdat een getuige even daarvoor de politie had gebeld dat hij de mannen op een industrieterrein had zien rijden en de situatie verdacht vond.
Na een stopteken te hebben gekregen, reed de bestuurder korte tijd achter de politieauto aan over de N242. Ter hoogte van de afslag naar de N244 ging de bestuurder er echter alsnog met gedoofde lichten vandoor. De agenten verloren de auto enige tijd uit het oog en troffen het voertuig daarna, met behulp van opgeroepen collega’s, op de Westerweg in Heerhugowaard weer aan. Op dat moment hadden de twee inzittenden al de benen genomen. Het duo wist via een sloot te ontkomen en hield zich schuil op een stukje land achter een bouwmarkt. Ze zwommen echter weer terug toen de agenten hen meedeelden dat de aanwezige politiehond hen kwam ‘halen’ als ze zich niet zouden melden.
De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en zijn ingesloten. In het voertuig werden gereedschappen aangetroffen die vermoedelijk dit weekend waren gestolen in Alkmaar. De auto bleek eveneens van diefstal afkomstig en is in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar onder andere de herkomst van de auto en de goederen.


2016210110