HEERHUGOWAARD - Nabij de plek op de Westtangent waar de 15-jarige Ilayda afgelopen woensdag door een ongeval om het leven kwam ligt inmiddels een zee van bloemen en knuffels. Ook twee dagen na het ongeluk nemen velen de tijd om even stil te staan bij de plek waar het noodlot toesloeg voor het jonge meisje.

Een moeder en haar dochter leggen vrijdag rond het middaguur ook een boeketje neer. 'Wij kennen haar niet, maar wonen hier aan de overkant en werden woensdagavond opgeschrikt door de vele sirenes. We wisten gelijk dat het goed mis was. We hebben zojuist een bloemetje gehaald en vonden dat we hier even moesten zijn', aldus de moeder. 'Mijn eigen dochter wordt over een paar maanden vijftien en ik moet er niet aan denken wat het met mij zou doen als zoiets gebeurt. Dit is de schrik voor iedere ouder.'

Ook een groepje van zes jongeren komt even stilstaan bij de plek en zonder woorden, maar met tranen, leggen zij een knuffel en bloemen neer op de plek des onheils.

De 15-jarige Ilayda kwam woensdagavond op slag om het leven toen zij werd geschept door een auto met hoge snelheid. De bestuurder en ook een bestuurder van een andere auto, beiden afkomstig uit Heerhugowaard, werden na het ongeval aangehouden, en hun voertuigen in beslag genomen.Vanmorgen werd bekend gemaakt dat een van beide bestuurders inmiddels op vrije voeten is, al wil de politie nog niet bekend maken om welke persoon dit gaat.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek en of er mogelijk sprake was van een straatrace.