HEERHUGOWAARD - Vandaag (15 november 2018) vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur heeft de Politie Heerhugowaard een zogenaamde Complexe Verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Zandhorst en de Westerweg.

In totaal zijn er 400 voertuigen gecontroleerd, van (brom)fiets tot vrachtwagen met oplegger/aanhangwagen. Naast de politie, Heerhugowaard en Landelijke Eenheid, namen ook de Douane, de Belastingdienst en de RDW deel aan deze controle. De Douane was aanwezig met een truck waarmee d.m.v. röntgen de ladingen van (vracht)wagens gescand kon worden. Voor diverse overtredingen zijn bekeuringen, totaal ongeveer 60 stuks, opgemaakt, zoals ernstig versleten banden, rijden zonder rijbewijs, etc.

Ook werd er bij één bestuurder in zijn auto een tweetal boksbeugels en een zogenaamde ploertendoder aangetroffen. Het bezit van deze attributen is strafbaar gesteld in de Wet Wapens en Munitie. De bestuurder is aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De boksbeugels en de ploertendoder zijn in beslag genomen.