HEERHUGOWAARD - Bert en Esmeralda van Steenwijk hadden dinsdag de schrik van hun leven toen hun zoontje Djulian van zeven ineens voor de deur stond met een raar wondje op zijn kuit.

Djulian was nog even aan het buitenspelen, voetballen met zijn buurjongen, toen hij ineens een raar plekje op zijn kuit ontdekte. Hij besloot samen met de buurjongen om toch maar even te vragen wat daar dan zat.

Verpleegkundige
"Mijn vrouw Esmeralda is verpleegkundige, en die vond het gelijk al een raar plekje. Het was perfect rond en toch best diep", vertelt Bert aan NH Nieuws. Er gingen gelijk wat belletjes rinkelen en toen Djulian de plek liet zien waar hij het wondje voor het eerst voelde werden de vage vermoedens bevestigd: er lag een kogeltje van een luchtbuks op de grond.

Politie erbij
Ze hebben toen gelijk het algemene politienummer gebeld, door wie ze gelijk doorverbonden werden met 112. Omdat het bloeden al gestopt was was er geen noodzaak om Djulian nog verder te behandelen, maar de schrik zit er flink in. "Het valt nu mee, maar het zal morgen wel flink beurs en gevoelig zijn. We maken hem vannacht nog een paar keer wakker om even te kijken hoe het ermee staat."

Op aanraden van de politie doen ze morgenochtend vroeg wel aangifte. "Dan staat het in ieder geval genoteerd. Als het dan nog een keer gebeurt weten ze waar ze aan toe zijn."

Per ongeluk
Vader Bert gaat er niet vanuit dat Djulian expres beschoten is. "Misschien dat iemand in de tuin met een luchtbuks op blikjes stond te schieten, en dat Djulian daar precies achter stond. We weten het niet, maar we gaan er niet vanuit dat het expres is gedaan.