HEERHUGOWAARD - Het is zondagavond na afloop van het Bevrijdingsfeest behoorlijk onrustig geweest op het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Rond 20.00 uur ontstond er een vechtpartij tussen jongeren die vervolgens de confrontatie met de politie opzochten.


Tijdens de ongeregeldheden werden er door de politie diverse charges uitgevoerd waarbij ook politiehonden werden ingezet. Ook kwamen er enkele ambulances ter plaatse, al is het nog niet bekend of er ook daadwerkelijk personen gewond zijn geraakt.

De Politie Eenheid Noord-Holland Noord laat via X weten: Gisteravond was het na het Bevrijdingsfeest onrustig aan het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Om 20.00 uur ontstond een vechtpartij waarna een groep van 30 tot 40 jongeren de confrontatie met de politie opzocht. In de loop van de avond werd het rustig. Er is 1 aanhouding verricht.

De aangehouden verdachte is een 32-jarige man uit de gemeente Dijk en Waard. Mogelijk volgen er op basis van videobeelden nog meer aanhoudingen, zo laat de politie weten.