Heerhugowaard - Ongeveer vierhonderd veelal bedrijfswagen werden vandaag gecontroleerd bij een grootschalige verkeerscontrole op de Galileistraat in Heerhugowaard. Dit leverde in ieder geval drieënzestig door de politie uitgeschreven bekeuringen op.

Tussen 06.00 en 14.00 uur controleerde de politie samen met de douane en de belastingdienst het verkeer waarbij de nadruk lag bedrijfsauto’s en vrachtverkeer. Maar ook personenauto’s en bromfietsen moesten eraan geloven. Door de politie werd voornamelijk geschreven voor belading (te zwaar, te lang, onvoldoende gezekerd), technische defecten (lekke uitlaat, gladde banden, defecte verlichting), opgevoerde bromfietsen en verlopen rijbewijs. Een bestuurder had een rijbewijs dat al vijftien jaar verlopen was.

Bij de controle werd een auto met ANPR (Automatische Nummerplaatherkenning) ingezet. Dit leverde zes zaken op waarbij een naheffing motorrijtuigenbelasting wordt opgelegd, onder anderen wegens het door een Nederlander misbruiken van een buitenlands kenteken of het misbruik van een handelarenkenteken. Door de douane werden een aantal vrachtwagens intensief gescand. Dit leverde geen overtredingen op.