Op zaterdag 27 oktober is een 68-jarige vrouw slachtoffer geworden van zakkenrollerij en pinpasfraude. De vrouw pinde zaterdagochtend rond 10.45 uur 100 euro bij een supermarkt aan de Roze Flamingo. Tijdens het pinnen stond er een man achter haar die vermoedelijk de pincode afkeek.

Nadat de vrouw de boodschappen naar huis had gebracht, ging zij rond 11.30 uur opnieuw naar de supermarkt. Om vervolgens rond 12.50 uur weer richting huis te gaan. Bij het Catharina van Rennes Erf werd zij in het portiek aangesproken door een man en vrouw. De vrouw liet een kaart zien en vroeg de weg naar het Hospitaal. De vrouw herkende echter niets aan de kaart en werd toen door de andere vrouw klemgezet in de hoek. Vervolgens hoorde zij wat gerommel bij haar tas, die in de rollator stond, en zag dat de man met zijn hand in de tas zat. Het slachtoffer reageerde door de man een klap te geven waarna de man en vrouw wegliepen. Het slachtoffer liep naar haar woning en zag vanaf de galerij de man en vrouw lopen in de richting van de supermarkt. Eenmaal thuis merkte de vrouw dat haar bankpas ontbrak. Toen zij een uur later de bank belde om de pas te laten blokkeren, bleek er 1000 euro te zijn opgenomen bij een pinautomaat in winkelcentrum de Middenwaard.

 

 

Herkent u de man op de foto?

Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.