HEERHUGOWAARD - Op woensdagavond hield de politie twee Heerhugowaarders van 18 en 20 jaar aan op verdenking van vernieling en het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding dat er op de Roosje Vostuin prullenbakken vernield zouden zijn met behulp van zwaar vuurwerk. De daders zouden zijn ingestapt in een auto en met gedoofde lichten zijn weggereden. Een getuige had echter een (deel van) het kenteken genoteerd en aan de politie doorgegeven. Korte tijd later werden de verdachten aangehouden.

In de auto vond de politie zevenentwintig Cobra 6. Het gaat hier om zwaar illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Meld Misdaad Anoniem
Het afsteken van (illegaal) vuurwerk of het experimenteren met vuurwerk kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Zowel voor degene die het afsteekt als voor de mensen er omheen. Ook de opslag van (illegaal) vuurwerk is levensgevaarlijk. Zie je veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Tref je ergens opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan of weet je dat iemand illegaal vuurwerk heeft of verhandelt? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer informatie over vuurwerk? Kijk dan op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html#alinea-title-hoeveel-vuurwerk-mag-ik-bezitten

2019238978