Soms is het gewoon beter om een goed advies van de politie op te volgen. Dat het NIET opvolgen consequenties heeft, merkte een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard.

Op vrijdagavond omstreeks 22.40 uur kreeg de politie melding van geluidsoverlast vanaf een schoolplein aan de Dreef in Heerhugowaard. Ter plaatse stond een groep jeugd, die door de politie weg werd gestuurd. Een van de aanwezige jongens ging provocerend voor de neus van de politie een fles wodka leeg staan drinken. De jongen werd nadrukkelijk geadviseerd niet meer op zijn bromscooter te stappen. De jongen vertrok.

Korte tijd later kwam hij echter op zijn bromfiets het schoolplein oprijden, waar hij onderuit ging. De jongen mocht mee naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 570 ug/l alcohol in zijn adem had. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l blazen. Hij blies derhalve ruim zes maal het voor hem geldende maximum.

Bij controle bleek dat de bromfiets was gecontroleerd omdat deze opgevoerd was. Het kenteken was daarom ingenomen. De jongen had niet op deze bromfiets mogen rijden.

2016219676