HEERHUGOWAARD - De politie heeft zaterdag rond 04.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 66-jarige man uit Heerhugowaard. Op de N242 maakte de man een forse snelheidsovertreding van 51 kilometer per uur.

En daar bleef het niet bij. Een 31-jarige passagier was woedend dat deze niet meer verder mochten rijden. Deze man uit Heerhugowaard was onder invloed van alcohol en was niet in staat om verder te rijden. Dit is ook door de agent duidelijk uitgelegd. De agent werd uitgescholden, maar liet het er bij zitten.

Toch had de agent een vermoeden dat zijn boodschap toch niet duidelijk was geworden. Op een afstand nam de motoragent positie. En het vermoeden bleek te kloppen. Na enkele minuten begon het voertuig te rijden. De wagen ging er op hoge snelheid vandoor. Op de N242 werd een snelheid gehaald van 165 kilometer per uur, alwaar 80 kilometer per is toegestaan. Op de Hasselaarsweg stopte het voertuig.

De 31-jarige man stapte uit en ging er vandoor. De agent ging er te voet achter aan en kreeg de man snel te pakken. Ondanks het verzet wist de agent de man aan te houden. Op het bureau blies de man 530 ug/l. Ook deze verdachte heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.