Heerhugowaard - Op en rondom industrein Zandhorst vond woensdagmiddag een grootschalige verkeerscontrole plaats. In totaal 23 overtreders ontvingen een bekeuring.

De overtredingen betroffen onder andere onverzekerd rijden, geen rijbewijs, gladde banden, geen gebruik van gordel of kinderzitje, handheld bellen, niet werkende verlichting en het vervoeren van goederen zonder in het bezit te zijn van de daarvoor benodigde vergunning. En nog eens 4 bekeuringen waren voor het onterecht gebruik van een handelaarskenteken (groene plaat).  Een bestuurder, uit Litouwen, die nog een boete van 190 euro had openstaan, liep tijdens de controle ook tegen de lamp en mocht het nog verschuldigde bedrag ter plaatse betalen.

Tijdens de controle werd verder een 27-jarige man uit Sint Pancras aangehouden; de man had een busje pepperspray bij zich en kreeg een proces-verbaal voor het in het bezit hebben van een wapen. Daarnaast werden een bestuurder en zijn passagier, een man en een vrouw uit Spierdijk, aangehouden wegens het in bezit hebben van 750 hennepstekken. Medewerkers van de Douane troffen de drugs aan in de kofferbak van de auto waarin het tweetal reed. De twee werden meegenomen naar het politiebureau waar zij werden ingesloten voor verhoor.

Verder was er tijdens de controle aandacht voor het ontduiken van de belastingwetgeving. De belastingdienst heeft tijdens de controle voor een bedrag van 8.950 euro aan belastingschuld geïnd en daarnaast 9 auto’s in beslag genomen. 6 Voertuigen werden direct afgevoerd.

In totaal werden 188 voertuigen gecontroleerd. Waaronder 15 auto’s met aanhangwagen, 4 scooters, 3 motoren en 5 vrachtwagens. 49 bestuurders werden na een zogenaamde “hit” van de ANPR auto door een motoragent naar de controleplaats aan de Galileistraat gedirigeerd. 

Aan de controle werkten behalve de politie onder andere ook de douane, RDW, Koninklijke Marechaussee (KMAR), en de belastingdienst mee.