HEERHUGOWAARD - Een man die bij diverse stalletjes langs de weg geld heeft gestolen moet, als het aan de officier van justitie ligt, tien weken de gevangenis. Heerhugowaarder M.R. werd vandaag bij verstek, daar hij zelf niet kwam opdagen, veroordeeld door de Alkmaarse politierechter en heeft nog twee weken om tegen de straf in beroep te gaan.


De man had reeds nog een voorwaardelijke celstraf open staan voor twee weken. Bij diverse geldkistjes van stalletjes in de regio had hij gedurende 2019 en 2020 geld weten te ontvreemden. De officier van justitie somde een lange lijst op met diefstallen in Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Winkel, De Goorn en Spierdijk.

Naast de diefstallen bij de verschillende kraampjes had hij ook geprobeerd geld te stelen bij de stofzuigerslang van een carwash in Heerhugowaard en in Winkel had hij het voorzien op een zinken dakgoot. Naast alle tenlasteleggingen werd de man wel vrijgesproken van een inbraak in Café Welgelegen welke niet bewezen kon worden.

De man gaf gedurende de periode zelfs zijn witte scooter een andere kleur om niet herkend te worden. De officier van justitie vertelde het de man zwaar aan te rekenen om het vertrouwen van mensen te schenden die geldkistjes langs de weg hebben staan.