HEERHUGOWAARD - Door de naderende jaarwisseling neemt de hoeveelheid meldingen over (illegaal) vuurwerk toe, en is de politie extra alert op handel in en bezit van vuurwerk. De politie Heerhugowaard werkt op verschillende manieren actief aan het bestrijden van vuurwerkoverlast.


Zo wordt er extra gesurveilleerd, zowel opvallend als onopvallend, en wordt intensief samengewerkt met BOA’s. Naast extra surveilleren worden ook gerichte acties georganiseerd, waaronder doorzoekingen en inbeslagnames zoals deze (https://bit.ly/2TsY9pv), om zo ook de herkomst van zwaar vuurwerk te kunnen traceren.

Een nieuwe ontwikkeling is een samenwerking met het droneteam van de Landelijke Eenheid. Het droneteam beschikt over een geavanceerd systeem met onder andere een infraroodcamera, waardoor vuurwerkoverlast ook vanuit de lucht gemonitord en bestreden kan worden.

De politie Heerhugowaard vraagt inwoners om de ogen en oren van de wijk te zijn, en informatie over vuurwerkhandel of plekken waar het ligt opgeslagen te delen.