HEERHUGOWAARD - De politie is nog steeds dringend op zoek naar getuigen van laffe poging tot overval op een 92-jarige vrouw in Heerhugowaard welke vorige week, donderdag 31 augustus, plaatsvond in Heerhugowaard. De dader heeft hierbij ook geweld toegepast.

Die avond rond 19.50 uur werd er aangebeld bij een 92-jarige bewoonster van de Rustenburgerhof in Heerhugowaard. Toen zij de deur opendeed, werd ze direct door een nog onbekende man bij haar keel gegrepen. De man bedreigde haar en zei dat ze haar eigendommen moest afgeven. Nadat de vrouw dit weigerde, werd ze hardhandig naar de grond geduwd. De man is vervolgens zonder buit in onbekende richting vertrokken. Het slachtoffer heeft bij het incident licht letsel opgelopen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie zoekt getuigen

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • Man
  • Donkere huidskleur
  • Zwart haar
  • Droeg zwarte kleding
  • Sprak Nederlands

De politie verricht verder onderzoek en zoekt getuigen. Weet u meer over dit incident, neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die in de buurt zijn gemaakt rond 19.50 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2023187721.