DEN HELDER - Een tiener en een man zijn bij een beroving aan de Adriaan de Grootstraat in Den Helder op 22 februari bedreigd met een vuurwapen. Daarbij werd ook twee keer geschoten. De politie is op zoek naar de daders.

De twee slachtoffers, een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard en een 23-jarige man uit Den Helder, zaten die nacht rond 1.45 uur in een geparkeerde auto filmpjes te kijken op hun telefoons.

Een man tikte op het raam en wilde hen wat vragen. Het tweetal negeerde de man, waarna hij de auto in stapte en op de achterbank ging zitten. Hij haalde vervolgens een pistool tevoorschijn en eiste de bezittingen van de slachtoffers.

Schoten
Nadat de slachtoffers weigerden hun spullen af te staan, sloeg de dader een van hen twee keer op het hoofd met het vuurwapen. Daarna schoot de man op het dashboard van de auto. Vervolgens ontstond een worsteling tussen de Heldenaar en de dader.Ondertussen opende een andere man het portier aan de kant van de tiener. Hij pakte de jongen bij zijn kraag en gaf hem een harde vuistslag in het gezicht.

De twee daders vluchtten vervolgens in de richting van de Cornelis Riekelsstraat. De man met het pistool draaide zich daarbij om en vuurde nog een schot af.

Signalement
De politie is op zoek naar een man met een donkere huidskleur van 18 tot 20 jaar. Hij is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een slank postuur en droeg een zwarte of donkergrijze jas met capuchon.

De tweede verdachte is een lichtgetinte man van 16 tot 23 jaar. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en is mollig. Hij droeg zwarte kleding en had 'iets wits' voor zijn mond.

Zie ook NH Nieuws.