HEERHUGOWAARD - Rond 04.15 uur vannacht kregen wij de melding van een mogelijke (poging) inbraak. De melder zou een persoon met een lamp in zijn achtertuin zien lopen. Eenmaal ter plaatse troffen wij de melder met de persoon aan. Het betrof een 18-jarige jongen uit Langedijk die overduidelijk beschonken was.

De jongen had een eindexamenfeest gehad in Alkmaar en dat feest was afgelopen om 00.30 uur. Hierna is hij met de fiets naar huis vertrokken. Via het huis van een vriend in Heerhugowaard wilde hij naar Langedijk fietsen. Dit is echter niet helemaal gelukt. Aan de andere kant van Heerhugowaard van waar zijn vriend woonde is hij in de achtertuin van de melder beland. Het is ons, en de melder, nog altijd een raadsel hoe hij met zijn fiets in de volledig afgesloten en omheinde achtertuin terecht is gekomen. Hij wist het zelf namelijk ook niet meer. De jongen was er van overtuigd dat hij bij het huis van zijn vriend stond, zelfs toen de melder hem meerdere malen vertelde dat het zijn huis was, en niet die van zijn vriend.

Nadat de jongen naar Alkmaar wees en vertelde dat hij via die kant wilde fietsen om thuis in Langedijk te komen hebben wij toch zijn ouders maar gebeld om hem op te komen halen. Want ook nadat wij hem een keer of vijf probeerden te vertellen dat hij de andere kant op moest om in Langedijk te eindigen geloofde hij ons niet en bleef hij naar Alkmaar wijzen.

Omdat de jongen zelf zeer overtuigd bleef van zijn gelijk, en het volste vertrouwen had in zijn richtingsgevoel moesten wij en de melder toch ook wel om de hele situatie lachen. Vermoedelijk weet de jongen morgen niet veel meer van de situatie. Zijn ouders zijn langs gekomen om hem op te halen zodat hij uiteindelijk toch veilig thuis kwam.