ZUID-SCHARWOUDE - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.10 uur is aan de Sportlaan in Zuid-Scharwoude een persoon gewond geraakt bij een steekincident.


Bij voetbalvereniging LSVV was er na afloop van de strijd om de Zuurkoolcup een gezellig feestje geweest waarna het later op straat toch misging. Tijdens een ruzie zou een persoon gestoken zijn en gewond zijn geraakt.

De straat werd van beide kanten afgezet door de politie. De politie kon nog niet veel kwijt over het incident en het is dan ook niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht, maar er zijn door de politie twee scooters in beslag genomen en op een aanhanger afgevoerd.


Update 12.30 uur: Inmiddels is de politie via sociale media met een verklaring naar buiten gekomen

Op zaterdag 26 augustus rond 00.10 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij aan de Sportlaan. Hierbij zou zijn gestoken met een steekwapen en een schot zijn gelost met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie is direct een onderzoek gestart.

Op locatie werd een huls van een knalpatroon aangetroffen. Het vermoeden is dat het hierbij gaat om een alarmpistool. Het voorwerp zelf en de verdachten zijn na een zoekslag niet meer

aangetroffen.

In het ziekenhuis meldde zich later bij de politie een 18-jarige man uit Alkmaar met lichte steekwonden. Deze persoon heeft aangifte gedaan.

GETUIGEN GEZOCHT

Van de verdachten is geen duidelijk signalement bekend. De politie verricht verder onderzoek naar het incident en heeft ter plaatse al meerdere getuigen gesproken. Heeft u de politie nog niet gesproken over dit incident, neem dan contact op via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij het incident betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden uit die buurt op dat tijdstip, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2023183293.