HEERHUGOWAARD - Sinds afgelopen woensdag ligt er langs de Westtangent een definitieve herinnering als gedenkplek aan de 15-jarige Ilayda, die een maand geleden op die plek overleed nadat zij werd aangereden door een auto.

Na het noodlottige ongeval was er langs de Westtangent al een gedenkplek ontstaan, maar nu heeft men ervoor gekozen om een defintieve plek te maken aan de overkant van de weg op de hoek van de Reuzenpandasingel in de wijk Butterhuizen.

Vrienden en familie hebben woensdag de bloemen, knuffels, foto's en kaarsen van de ene naar de andere kant van de Westtangent gebracht.

Overigens is de politie nog steeds druk doende met het onderzoek naar het noodlottige ongeval op 19 juni. Hierbij wordt nog steeds gezocht naar de bestuurder van een zwarte Seat Leon die als getuige mogelijk meer gezien heeft. Kort na het ongeval werden twee Heerhugowaarders aangehouden die inmiddels op vrije voeten zijn. Hoewel er kort na het ongeluk diverse malen werd gesuggereerd dat er een straatrace aan vooraf ging is dit nimmer door de politie bevestigd.