HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 22 april is er bijna een aanrijding geweest tussen een fietser en een scooter, op de Taxuslaan met een gevecht als gevolg. Er zijn geen zeer ernstige verwondingen bekend.

Afgelopen zaterdag is er op de Taxuslaan in Heerhugowaard omstreeks 18:00 uur bijna een aanrijding geweest tussen een fietser en een scooter. De fietser reed van de Beukenlaan de Taxuslaan op richting de Esdoornlaan en de scooter kwam deze tegemoet vanaf de Esdoornlaan. Ten hoogte van de wegversmalling stuurde de bestuurder van de scooter richting de fietser waardoor de fietser moest uitwijken. Hierbij bleef de fietser met zijn broek en jas hangen aan de hekken die de wegversmalling aangeven waardoor zijn broek en jas scheurde. Hierbij schreeuwde de fietser naar de bestuurder van de scooter waarbij deze vervolgens van zijn scooter afstapte en op de fietser afliep. De bestuurder van de scooter begon te slaan en te schoppen en de twee raakte in gevecht. Na een korte aanvaring scheidde de twee hun wegen en is er verder niks vernomen.

Voor zover is er geen aanleiding geweest voor de ogenschijnlijke opzettelijke poging tot aanrijding. Er zijn geen zeer ernstige verwondingen opgelopen, maar vermoedelijk heeft de bestuurder van de scooter een blauw oog en een gekneusde, mogelijk gebroken, kaak. De fietser heeft enkel wat blauwe plekken op zijn scheenbeen.

Er is geen aangifte gedaan.