OBDAM - De politie heeft donderdag 16 maart rond 09.00 uur in een woning in Obdam een hennepkwekerij ontdekt. Ruim 450 hennepplanten stonden verdeeld over drie ruimtes. Een 44-jarige man uit de gemeente Koggenland wordt aangemerkt als verdachte, zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

De politie was de hennepkwekerij op het spoor gekomen na een tip. In de woning vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur. Zowel de hennepplanten als appratuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

De verdachte is aangehouden en inmiddels heengezonden. Hij mag zich op een later moment verantwoorden.

Risico’s
In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meter verwijderd en de stroomtoevoer stopgezet. Illegaal stroom aftappen is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?

Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Bel dan de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Ook is het mogelijk om bij uw gemeente melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.

2023043869