HEERHUGOWAARD - Op donderdag 13 mei hebben twee personen geprobeerd een horecagelegenheid aan de Middenwaard in Heerhugowaard te overvallen. Het tweetal kwam, geheel in het zwart gekleed en met bedekte gezichten, rond 00.20 uur de zaak binnen. Een van hen had een mes vast en de ander een hamer.


De jongeman met de hamer loopt in de richting van de aanwezige medewerker en slaat met het gereedschap op de toonbank. Opvallend is dat het duo vrijwel direct hierna de benen neemt en niets buit maakt. Het tweetal gaat er daarna rennend vandoor in de richting van de Zuidtangent/Schrijverswijk.

Kort voordat de (jonge)mannen de zaak inlopen, zijn zij vastgelegd op een camera van de parking. Hierop is te zien dat de persoon die als eerste in beeld komt, in zijn linkerhand een hamer vast heeft. Het tweetal is lastig te herkennen omdat zij zichzelf goed bedekt hebben. Maar misschien dat er mensen zijn die hen herkennen aan hun manier van lopen. Herkent u dit duo? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.