HEERHUGOWAARD - Zondagochtend is op de Nollenweg (508) ter hoogte van Heerhugowaard-Zuid een ernstig ongeval met twee auto's ontstaan. Vijf personen raakten gewond.


Een afslaande auto in de richting van Alkmaar kwam in botsing met een rechtdoorgaande auto met een harde klap tot gevolg. Eén van de auto's kwam tegen een verkeerspaal tot stilstand.

In totaal zijn er vijf personen gewond geraakt waarvan er vier naar het ziekenhuis zijn gebracht. Vier personen kwamen uit één auto waarbij er een jongen ter plaatse door de ambulancedienst kon worden behandeld. De overige drie personen en de bestuurster van de andere auto zijn uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

Het grote kruispunt wordt met elektronische verkeerslichten geregeld. De politie gaat het elektronisch verkeerssysteem controleren op gegevens om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Volgens een getuige reed de afslaande auto in ieder geval door groen licht.

Beide auto's zijn total-loss en weggesleept. Door de hulpverlening en de bergingswerkzaamheden was de Nollenweg vanaf Heerhugowaard richting Alkmaar langdurig afgesloten.