HEERHUGOWAARD - Op dinsdag hield de politie een grootschalige verkeerscontrole op de Pannekeetweg in Heerhugowaard. Aan de controle werd deelgenomen door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Douane, Belastingdienst en Deurwaarders, studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en veiligheid Politie (HTVP) en de Provincie Noord-Holland.

Tijdens de controle zijn in totaal 403 voertuigen gecontroleerd, waarbij 51 bekeuringen zijn uitgeschreven. Er werd onder anderen geschreven voor het rijden zonder rijbewijs, niet dragen van een veiligheidsgordel, niet handsfree bellen en diverse technische gebreken (gladde banden, defecte verlichting, defecte of onvolledige trekhaak/hulpkoppeling, te weinig zicht door het voorraam, ontbreken van spiegels en overbelading).

Daarnaast zijn de volgende resultaten behaald:

- Twee bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs (amfetamine, cocaïne en HTC). Deze bestuurders hebben direct hun rijbewijs in moeten leveren.
- Tegen twee personen bleken nog boetes open te staan (52 en 1100 euro). Dit is meteen betaald. Een andere persoon werd aangehouden omdat tegen hem nog een hechtenis open stond van twaalf dagen.

Door de belastingdienst zijn 4619 voertuigen gescand met een Automatische Nummerplaatherkenning (ANPR). In drieëntwintig gevallen leverde dit een ‘hit’ op van mensen die nog een belastingschuld hebben. Door de Douane zijn vrachtwagens, personenauto's, bestelbusjes en lading gescand met een röntgenapparaat, hierbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.