HEERHUGOWAARD - In de nacht van zondag op maandag heeft de Heerhugowaardse politie een scooterdief weten aan te houden na verdacht rijgedrag. Omstreeks 02.20 uur reed de scooterrijder een wijk in toen hij de politie zag staan. Hierop besloot de bestuurder direct een andere route te kiezen.


Na een korte zoekslag trof men de persoon, ditmaal zonder scooter. De scooter werd, nog warm, in een nabijgelegen steeg teruggevonden. Het slot van de scooter was uitgeboord en bleek van diefstal afkomstig. De bestuurder is aangehouden op verdenking van heling.

"De afgelopen periode vinden er veel diefstallen van scooters en scooteronderdelen plaats" zo laat de Heerhugowaardse politie op Facebook weten. "Dit heeft onze aandacht. Wij zien dat er in veel gevallen geen aangifte wordt gedaan. Dit maakt het voor ons lastiger om gericht naar de daders te zoeken. Ben je slachtoffer van diefstal? Doe altijd aangifte. Hoewel het ons niet zal lukken om alle diefstallen op te lossen (gezien de bewijslast), helpt het ons wel daders te stoppen."