HEERHUGOWAARD - De politie van Heerhugowaard heeft vrijdagavond te maken gehad met enkele hardleerse snorfietsers nadat men een melding had ontvangen van een valpartij in De Noord.

Op de Facebook-pagina van de politie valt te lezen:
Op vrijdag 26 april 2019 even voor 00.00 uur kregen wij een melding dat een bestuurder van een snorfiets was gevallen en mogelijk onder invloed van GHB had gereden op de Middenweg in de Noord. Ter plaatse ontkende de 32-jarige inwoner en zijn vriendin dat zij de snorfiets hadden bestuurd.

Hierop hebben wij gepost en kort daarop zagen wij dat de vriendin reed op de snorfiets. Aan de uiterlijke kenmerken van de vrouw was te zien dat zij onder invloed was van drugs. Hierop is zij aangehouden waarop het politiebureau bloed is afgenomen voor onderzoek. Verder bleek de vrouw ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Wij gingen opnieuw posten om te kijken of de 32-jarige man zelf ging rijden. De man bleef achter en heeft een vriend gebeld. Deze vriend kwam op een snorfiets rijdend ter plaatse. Hierop is bij deze vriend een alcohol en speekseltest afgenomen. Deze vriend bleek onder invloed te zijn van alcohol, THC, amfetamine en GHB. Ook had hij een gebruikershoeveelheid GHB bij zich welke in beslag genomen is. Het rijbewijs is ingenomen en ook bij hem is bloed afgenomen. De achtergebleven inwoner van Heerhugowaard koos uiteindelijk eieren voor zijn geld en is lopend naar huis gegaan.