OUDKARSPEL - Een van de twintigers die vorig weekend bij een ongeluk in Oudkarspel werd aangereden is alsnog aan zijn verwondingen bezweken. De twintigjarige Jesse Smit uit Noord-Scharwoude is gisteren komen te overlijden, zo laat de politie weten.


Het ongeluk aan de Voorburggracht gebeurde zondagmiddag rond 17.40 uur. Een groep jongeren fietste gezamenlijk naar huis, nadat zij in een café Max Verstappen wereldkampioen zagen worden, toen zij werden aangereden door een zwarte bestelbus. Toen de bus wilde inhalen ging het gruwelijk mis en werden er zeker vijf jongeren geraakt.

De 28-jarige bestuurder van de bestelbus, eveneens afkomstig uit Noord-Scharwoude, reed door, maar werd kort na het ongeval alsnog aangehouden.

Op social media wordt het verdrietige nieuws van het overlijden van de twintiger volop gedeeld en tientallen mensen hebben een digitaal kaarsje aangestoken en een boodschap achtergelaten. Burgemeester Leontien Kompier van Langedijk heeft in een eerste reactie laten weten "Het is intens verdrietig dat Jesse is overleden".

De vier andere twintigers die afgelopen zondag gewond raakten maken het naar omstandigheden goed.