HEERHUGOWAARD - Een uitslaande brand heeft donderdagavond een garagebedrijf aan de Nijverheidsstraat in Heerhugowaard volleidg in de as gelegd. Meerdere brandweereenheden kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar het pand raakte volledig verwoest.

De brand zou rond 22.30 uur zijn ontstaan. Het vuur sloeg, mede door de harde wind, snel om zich heen en de brandweer had dan ook de grootst mogelijke moeite deze te bestrijden.Tenminste vier spuitwagens en een hoogwerker werden ingezet. Het autobedrijf kon volgens de Veiligheidsregio al snel als verloren worden beschouwd en de inzet ging dan ook met name uit naar de omliggende panden.

De politie heeft een groot gebied rondom het pand afgezet. Ook de nabijgelegen N242 werd afgesloten vanwege de rookontwikkeling. Tevens heeft men een NL-alert doen uitgaan aan mensen in de buurt om ramen en deuren gesloten te houden en vooral niet naar de brand toe te komen.

Tijdens de brand, waarvan nog onduidelijk is hoe deze is ontstaan, waren er geen personen aanweizg in het pand. Na enige uren was de brand onder controle en werd ook de N242 weer vrijgegeven. Wel was men nog lange tijd bezig met het nablussen.