NOORD-HOLLAND - Bij een alcoholcontrole in de nacht zaterdag op zondag zijn zestien bestuurders van de weg gehaald. Team Verkeer van politie Noord-Holland controleerde tussen 00.30 uur en 04.00 uur op de wegen in- en rond Alkmaar.


Bij de controlelocatie op de rotonde Zeswielen met de Hertog Aalbrechtweg werden 276 blaastesten afgenomen. Zestien bestuurders bleken onder invloed van alcohol. De hoogste uitslag was 715 Ugl voor een bestuurder van een snorfiets, dit bleek ook nog eens een beginnende bestuurder. Eén persoon weigerde medewerking aan de blaastest. Ook is er van één verdachte bloed afgenomen omdat de ademanalyse niet lukte, ondanks de medewerking. In totaal zijn er bij deze controle vijf rijbewijzen ingevorderd.

Dit weekend 10 keer drugs en 37 keer alcohol

In Velsen-Zuid (1x), Alkmaar (3x), Zaandam (3x), Heerhugowaard (1x) en Den Helder (2x) werden tussen zaterdagnacht 00.00 uur en zondagochtend 05.00 uur tien bestuurders aan de kant van de weggezet omdat ze reden onder invloed van drugs. Tussen dezelfde tijden (29 uur in totaal) werden 37 bestuurders van de weggehaald in de hele politie eenheid Noord-Holland vanwege rijden onder invloed, waaronder de zestien bij de alcoholcontrole in Alkmaar.