HEERHUGOWAARD - De drie verdachten van twee overvallen in november 2019 aan de Heerhugowaardse Middenweg blijven voorlopig nog achter de tralies. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag beslist.


De 22-jarige D. van den A. uit Heerhugowaard, D. van V. (23) uit Heemskerk en S.V. (19) uit Alkmaar worden verdacht van twee overvallen op één avond. De eerste was bij een nagelstudio in het centrum van Heerhugowaard en daaropvolgend bij een snackbar in De Noord. Bij de snackbar ontstond zelfs een gevecht met enkele klanten.

De Heemskerkse verdachte had een beroep gedaan op de rechter om, eventueel met enkelband, de rechtszitting in vrijheid af te wachten. Volgens zijn verklaring was hij slechts de chauffeur en voerden de andere twee verdachten de overvallen uit.

De rechtbank besloot echter anders en besloot om de drie verdachten in ieder geval vast te houden tot alle getuigen zijn gehoord. De zaak wordt pas op 15 maart voortgezet, maar ook dan is er nog geen inhoudelijke behandeling waardoor de drie verdachten voorlopig nog wel achter de tralies zitten.