HEERHUGOWAARD - De politie zoekt getuigen van een uit de hand gelopen conflict tussen twee automobilisten, afgelopen vrijdag in Heerhugowaard.

Aanleiding voor het conflict was een manoeuvre op de N242: toen de bestuurder van een Volkswagen Passat plotseling hard remde, moest ook de bestuurder van Ford Focus - die pal achter hem reed - vol in de ankers, aldus de politie Heerhugowaard op Facebook.

Glassplinters
Vervolgens namen beide auto's de afslag Heerhugowaard, om achter elkaar de Westtangent op te sturen. Bij het kruispunt met de Reuzenpandasingel stapt de bestuurder van de Passat uit zijn auto, loopt naar de Ford Focus en scheldt de bestuurder uit en bedreigt hem. Daarmee is z'n woede nog niet gekoeld, want kort daarna slaat hij een van de ramen van de Ford in, waardoor de man achter het stuur glassplinters in z'n oog krijgt.

De politie komt graag in contact met mensen die iets van de manoeuvre op de N242 of het conflict op de Westtangent hebben meegekregen. Specifiek wordt gezocht naar de bestuurder van een witte bestelbus, die op het moment van het conflict voor het verkeerslicht stond te wachten.