HEERHUGOWAARD - Bij daglicht werd vandaag goed zichtbaar wat de verwoestende brand heeft aangericht met het voormalige wokrestaurant aan de Stationsweg in Heerhugowaard. Ruim twaalf uur nadat de brand meester is gegeven rest er niets anders dan puin en as.


De brand ontstond dinsdagavond rond 21.30 uur waarna de brandweer even later besloot om het pand gecontroleerd uit te laten branden en de focus te leggen op het veilig stellen van de omringende panden. Twintig bewoners van enkele appartementen werden hierbij geëvacueerd en hebben de nacht in een hotel doorgebracht. Geleidelijk zullen zij weer terug naar hun woning terug mogen nadat de woning zijn gecontroleerd, en eventueel schoongemaakt, door de betrokken verzekeringspartijen. De omliggende panden werden woensdag vrijgegeven door de brandweer.

De puinresten trokken woensdag veel bekijks van mensen die net van het station kwamen of toch even langs kwamen om te zien wat er die avond daarvoor was gebeurd.

Het voormalige restaurant stond al sinds 2018 leeg en maakt onderdeel uit van het Stationsgebied Heerhugowaard. Er bestaan reeds lange tijd plannen om op de locatie een woontoren neer te zetten met 81 appartementen.

Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is geweest.