HEERHUGOWAARD - De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant heeft in samenwerking met de politie in Noord-Holland vrijdag 22 maart 2024 vier personen aangehouden in een loods in Heerhugowaard.


Kort na de oprichting van de Zeehavenpolitie in september 2023 is het opsporingsteam een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie in Breda gestart naar een groepering die zich bezighield met het importeren van cocaïne via een fruitbedrijf in de haven van Vlissingen. Dit naar aanleiding van een eerdere inbeslagname van 245 kilo cocaïne in oktober 2022 door de douane in Vlissingen. Uit dit onderzoek bleek dat de personen achter deze inbeslaggenomen partij nog steeds actief waren.

Afgelopen vrijdagavond hield de Zeehavenpolitie in nauwe samenwerking met de politie Noord-Holland vier personen aan. De mannen, een 43 en 52-jarige inwoner uit Amsterdam, een 45-jarige persoon uit Costa-Rica en een 39-jarige Colombiaan waren op dat moment aanwezig in een loods in Heerhugowaard. Tijdens het onderzoek in de loods bleek dat ze zojuist 120 kilo cocaïne hadden uitgepakt uit een partij groente.

Zaterdagmorgen 23 maart 2024 werd in de omgeving van Zevenaar op de A12 een 44-jarige inwoner uit Duitsland aangehouden die vermoedelijk een faciliterende rol heeft gespeeld bij de import van de aangetroffen hoeveelheden cocaïne. Alle verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en zullen in de loop van komende week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.