HEERHUGOWAARD - Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele loodsen van lelieteler Wagenaar Chile aan de Westdijk in Heerhugowaard in de as gelegd.


Rond 00.30 uur kreeg de brandweer de eerste melding van een brand in Broek op Langedijk, maar bij aankomst bleek het vuur te woeden bij het bedrijf welke gevestigd is aan de Westdijk vlak voor de Broekhornerbrug. Op dat moment stonden er al twee loodsen in lichterlaaie.

De brandweer schaalde snel op naar zeer grote brand en kreeg al snel ondersteuning van andere korpsen. Naast de brandweer uit Heerhugowaard en Zuid-Scharwoude kwamen onder meer ook de eenheden van Alkmaar, Koedijk en Stompetoren ter plaatse. Hierdoor kon men uitbreiding naar een derde hal voorkomen

Ondanks het nachtelijke tijdstip trok de brand veel bekijks,o.a. vanaf de brug. Bij de brand kwam enorm veel rook vrij en in verband met mogelijke asbest werd de omgeving ruim afgezet en omwonenden gevraagd ramen en deuren te sluiten.

Rond 03.00 uur had men de brand onder controle al had men nog enige tijd nodig voor het nablussen. Onduidelijk is nog hoe de brand is ontstaan.