HEERHUGOWAARD - Een 49-jarige man uit Heerhugowaard is veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor poging tot doodslag. Een uit de hand gelopen seksdate eindigde op 31 mei 2017 met een brute mishandeling.

Het was de bedoeling dat het slachtoffer, een 80-jarige man uit Den Bosch, tijdens een date vastgebonden werd en erotische tikjes kreeg. In plaats daarvan kreeg hij minstens vijftien klappen tegen zijn hoofd. Ook werd hij meerdere keren in zijn rug gestoken. Hij had kunnen overlijden, vandaag de veroordeling poging tot doodslag.

De dader ging tussen 2014 en 2017 regelmatig bij de Bosschenaar langs om hem te spanken met een houten lat. Ook op 31 mei vorig jaar moest dat gebeuren. De bejaarde Brabander werd geblinddoekt, zijn enkels werden aan elkaar vastgebonden en zijn armen werden vastgebonden aan haken aan het plafond.

Daarna liep het uit de hand. Het slachtoffer liep letsel op aan een rib, een rugwervel en zijn milt. Ook had hij onderhuidse bloedingen en was hij gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer riep een stopwoord, maar de dader stopte niet. De dader ging er vandoor en liet zijn slachtoffer hulpeloos en vastgebonden achter.

De officier van justitie had acht jaar celstraf geëist. De verdachte had gezegd dat hij werd aangevallen door het slachtoffer en dat hij zich wilde verdedigen.