Heerhugowaard - Op woensdag17 mei tussen 06:00 uur en 14:00 uur, hield de politie een grootscheepse verkeerscontrole op de Galileistraat in Heerhugowaard. Aan de controle werd onder andere deelgenomen door de politie, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Douane en een deurwaarder.

Van meer dan 10.000 voertuigen werd het kenteken gescand door drie  ANPR voertuigen (Automatische nummerplaatherkenning). Er werden in totaal tweeënveertig bekeuringen uitgeschreven voor rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, overbelading en losliggende lading, niet handsfree bellen, niet dragen van een veiligheidsgordel en verschillende technische gebreken (gladde banden, defecte verlichting).

Verder werden zo’n tachtig motorvoertuigen gecontroleerd op de technische staat  door het RDW en werden er tweeëntwintig vrachtauto’s doorzocht die waren  voorzien van buitenlands kenteken door de Douane. De Belastingdienst legde beslag op vierentwintig motorvoertuigen waarvan er twaalf werden afgevoerd. Ook werd er een groot bedrag aan achterstallige belasting geint.