HEERHUGOWAARD - Een taxichauffeur bij taxi Pronk uit Medemblik heeft in de vroege ochtend van zondag 15 oktober, 5 jonge jongens in het uitgaansgebied van Schagen opgepikt.

Rond 04:15 uur zijn deze 5 jongens in Heerhugowaard in de Saturnuslaan uit de taxi hard weggelopen zonder te betalen (56,77 euro)
Ook hebben zij 2 hoofdsteunen uit de taxi ontvreemd die ongeveer 180 euro per stuk kosten. Twee jongens vlogen ervandoor richting de Daltonschool en de andere drie jongens renden richting de Venussingel waar een bruggetje over het water is naar de Nicolaas Beetsstraat.

Tijdens de rit waren de jongens vriendelijk en bespraken zij hoe ze dit ritje zouden betalen. Een van hen liet zich ontvallen dat hij bij houthandel Leegwater werkt.

Drie jongens droegen een petje en 1 jongen was een stuk kleiner dan de anderen.

De taxichauffeur heeft aangifte gedaan van diefstal van de hoofdsteunen. Ook heeft hij geïnformeerd of er camera’s hangen in het uitgaansgebied en of er beelden zijn en heeft de gemeente Heerhugowaard gebeld i.v.m. gevonden voorwerpen door bijvoorbeeld de plantsoenendienst, want die dure hoofdsteunen zouden zomaar in de bosjes kunnen liggen.

Tot nog toe heeft de chauffeur geen resultaat. Hij vindt het te gek voor woorden dat deze jongens na het uitgaan een taxi pakken, er zonder te betalen vandoor gaan en daarbij ook nog 2 hoofdsteunen uit de taxi gesloopt hebben.

Als zijn kind erbij zou zijn zitten, dan zou ik me doodschamen, maar waarschijnlijk weten de ouders van deze jongens van niks.

Mochten er mensen zijn die meer weten dan kunnen ze bellen naar Taxi Pronk te Medemblik (0227-545000).