ALKMAAR - Ook dit jaar organiseert Alkmaar Sport N.V. in samenwerking met de gemeente Alkmaar Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest het actieve en creatieve zomerprogramma voor kinderen met een zorgindicatie: VakantieFUN.

Dankzij VakantieFUN kunnen kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum aankomende zomervakantie deelnemen aan een sportief en creatief dagprogramma in sportcomplex De Meent in Alkmaar. VakantieFUN 2017 vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie, op dinsdag, woensdag en donderdag.

Programma
De deelnemers (6-17 jaar) worden naar leeftijd in groepen ingedeeld. Gezien de specifieke behoeften van de kinderen is structuur, duidelijkheid en bekendheid van groot belang. Vandaar dat er wordt gewerkt met kleine groepen, een centrale projectleider en een assistent-coördinator. De begeleiders beschikken over de juiste kennis en kunde om deze groep kinderen te begeleiden. De kinderen worden om 09:30 uur verwacht en starten vanaf 10:00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Er worden dagelijks sportieve en/of creatieve clinics gegeven, er zijn luchtkussens aanwezig om op te ravotten en wie wil kan meehelpen met het klaarmaken van een maaltijd. Na de gezamenlijke lunch hebben de kinderen de mogelijkheid om een eigen activiteit te verrichten - bijvoorbeeld tekenen of knutselen - of te rusten. In de middag wordt er een spektakel in de sporthal van De Meent georganiseerd. Vanaf 15:30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald en bestaat er de mogelijkheid voor de ouders om desgewenst nog even een half uurtje mee te doen aan een activiteit. Om 16:00 uur is het programma afgelopen.

Locatie
VakantieFUN wordt georganiseerd in sportcomplex De Meent. Naast de ruimtes voor sportactiviteiten en creatieve activiteiten, is er ook een ruimte die gebruikt kan worden als time-out zone. Kinderen die even rustig willen lezen, tekenen of anderszins, kunnen dat hier (onder begeleiding) doen. Ook kinderen die letterlijk een 'time-out' nodig hebben, maken gebruik van deze ruimte.

Gemeenten
Dit jaar hebben Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest zich aangesloten bij het programma van VakantieFUN.

Inschrijving
Ouders van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden via: www.alkmaarsport.nl/vakantiefun.

Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 31 mei 2017. Om zeker te zijn van een plek, is het verstandig uw kind zo snel mogelijk in te schrijven.