HEERHUGOWAARD - In de bibliotheek van Heerhugowaard vindt dinsdagavond 13 januari een informatiebijeenkomst plaats over de borderlinepersoonlijkheidsstoornis. Deze informatiebijeenkomst is van 19.00 uur tot 21.00 uur en wordt gehouden in de bibliotheek aan Parelhof 1A in Heerhugowaard. Toegang €3,-.
De borderlinestoornis is een ernstige stoornis, die niet alleen een grote invloed op het leven van de persoon in kwestie heeft, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Veel mensen met een borderlinestoornis komen eerder of later in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. Op dit moment ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen. Daarom organiseert GGZ Noord-Holland-Noord, in samenwerking met de bibliotheek deze informatieavond.
De volgende vragen en nog veel meer komen aan de orde tijdens deze informatieavond: Wat is de borderlinestoornis eigenlijk? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Welke behandelmogelijkheden zijn er in de regio Noord Kennemerland? Welke medicijnen worden gebruikt? En wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kunnen de familieleden en andere direct betrokkenen het beste met iemand met een borderlinestoornis omgaan? Waar kan men op zoek naar meer informatie?
Er wordt een inleiding gehouden door René Bouwman, psychiater bij GGZ NHN. Tevens vertelt een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak over zijn eigen ervaringen en is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.
Reserveren is gewenst, tel. 072-57648 0 of e-mail: heerhugowaard@bibliotheekkennemerwaard.nl   . Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de avond worden opgehaald. Zie voor meer informatie: www.ggz-nhn.nl .