ALKMAAR - Op 8 Oktober viert Alkmaar traditioneel het Ontzet. Dat kan nu ook met het 8 October Ontzetbier van Brouwerij de Die!

In samenspraak met de 8 October Vereeniging hebben de brouwers een speciaal recept gemaakt dat perfect aansluit bij jaarlijkse viering van Alkmaars Ontzet. En om dat kracht bij te zetten, kunnen de Alkmaarders op 7 oktober het bier zelf proeven tijdens deze jaarlijkse Zuurkoolmaaltijd op het Canadaplein. De brouwers staan er ook zelf om tekst en uitleg te geven.

De brouwers hebben een sterke band met de stad Alkmaar en haar historie. Het eerste bier, met de naam Dirk Duyvel blond, verwijst ook al naar een historisch figuur uit de Ontzetgeschiedenis.

Het etiket op de fles vertaald het gevoel van het Ontzet en in de smaak van het bier proef je dat terug. De brouwers hebben een heerlijke combinatie gevonden van hop, mouten en gember. Daarmee krijgt het bier een mooie, verfrissend zoete smaak die perfect past bij de Zuurkoolmaaltijd. Op het etiket prijkt een fragment uit een van de bekendste schilderijen over het Ontzet, dat hangt in het Stedelijk Museum Alkmaar.

Het bier is voorafgaand aan de Ontzetviering op divers cafés en speciaalzaken in Alkmaar te krijgen. Zo vind je het 8 October Ontzetbier onder andere in de schappen bij de Bierwinkel Alkmaar en Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, maar ook bij diverse horecagelegenheden zoals de Heeren van Sonoy, het Museumcafé van het Stedelijk Museum en Eetcafé de Binnenkomer. Kijk voor alle verkooppunten op www.brouwerijdedie.nl.

Vier de Ontzetviering in stijl en Beleef Alkmaars Bier!