HEERHUGOWAARD - Hij heeft zelf ontzettend veel lego: Viking, Piraten, Star Wars, Technic. Daan (12) speelt er thuis dagelijks mee. Maar dat doet hij alleen. Daan heeft namelijk een vorm van autisme, waardoor hij weinig sociale contacten heeft. 

Daan wilde graag een eigen Legoclub. Die was er al in de Mediaan in Stad van de Zon. ‘Leuk, maar wel erg ver weg. Wij wonen in Centrumwaard. Daan kan niet in zijn eentje naar Stad van de Zon’, zegt moeder Anita. Via via kwam Suleika van Holland van MET Welzijn Heerhugowaard in contact met Daan en zijn moeder en zo ontstond het idee een legoclub in zijn buurt te straten.

Suleika: ‘Ik wist van het bestaan van het Leefbaarheidsfonds van de gemeente, een fonds voor sociale activiteiten. Daar heb ik een aanvraag gedaan voor de kosten van de huur van een ruimte die we inmiddels hadden gevonden.’ Die aanvraag is gehonoreerd en zo start op donderdag 16 maart in een ruimte aan de Van Duivevoordestraat 54, Daan’s Lego Club.

Voorlopig op zes donderdagen van 15.30 tot 17.00 uur. Suleika: ‘We mikken op zo’n acht kinderen met autisme in de leeftijd van acht tot dertien jaar. Maar als ouders het idee hebben dat hun kind daar ook heel goed bij past, kunnen ze natuurlijk contact met mij opnemen.’ Daan heeft er zijn in. ‘Ik neem in ieder geval mijn ultra straight raider mee. Maar ze moeten natuurlijk geen Lego van mij meenemen naar huis’. En hij neemt Lego mee dat hij onlangs van een gulle gever uit Heerhugowaard heeft gekregen.

Voor Daan’s Lego Club zijn twee mensen nodig die die leuke club willen begeleiden. Wie daarvoor belangstelling heeft kan contact opnemen met Suleika van Holland, tel. 06-41130474, e-mail suleika.vanholland@methhw.nl. Wie graag mee wil doen kan zich tot 13 maart opgeven, eveneens bij Suleika