HEERHUGOWAARD - De Pieter Raat Stichting, Bibliotheek Kennemerwaard, Magentazorg, Heerhugowaard Sport NV en MET presenteren met trots voor het twaalfde achtereenvolgende jaar hun oktoberprogramma. Een uniek programma, dat speciaal voor alle Waardse Senioren is samengesteld.

Het nieuwe programmaoverzicht is een echte aanrader en ligt vanaf medio augustus op veel plekken in Heerhugowaard zoals het gemeentehuis, de bibliotheek, woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Oord, Zuyder Waert, het Arboretum en buurthuizen. In het programma zitten wegens groot succes “gouwe ouwe”, maar er zijn ook een hoop nieuwe activiteiten zoals een percussie workshop, als patissier aan de slag met een chocoladehart, mozaïeken of een workshop Facebook. Het is weer veel te veel om op te noemen!

Digitaal inschrijven! Lange wachttijden op de eerste inschrijfdag zijn vanaf nu verleden tijd. U kunt zich nu digitaal inschrijven voor activiteiten. Dit is mogelijk vanaf maandag 4 september 10.00 uur via waardsesenioren@gmail.com. Digitaal inschrijven is eerlijk en voorkomt lange wachttijden zoals voorgaande jaren. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Kijk voor overige voorwaarden in het programmaboekje. Heeft u geen mogelijkheid om digitaal in te schrijven? Vraag uw (klein)kinderen, buren, vrienden of kennissen. Lukt dat ook niet? Neem dan contact op met MET Welzijn via 088-8876971. Zij kunnen helpen en komen indien nodig langs.

Alle belangstellende senioren zijn welkom: gezond, actief, mobiel of met beperking. De maand staat boordevol (doe)tips en het uitgangspunt is “voor ieder wat wils”. Veel organisaties en vrijwilligers zetten zich in om de maand tot een succes te maken. Ook jongeren van het Johannes Bosco (onderdeel Trinitas College) en Horizon College zijn weer actief en zorgen voor een spontane interactie tussen jong en oud. Op maandag 2 oktober om 15.00 uur wordt de oktobermaand muzikaal in beweging gezet in woonzorgcentrum De Raatstede met een “classic meets pop” concert door Opera Familia. Dit zingende gezin brak in 2011 door na hun Nederlandse TV debuut. U moet zich hiervoor wel inschrijven!

Heeft u belangstelling, maar geen boekje gezien of ontvangen, neem dan contact op met woonzorgcentrum De Raatstede (telefoon 072 576 72 00 of info@dprs.nl). U kunt het boekje ook downloaden op de website van De Pieter Raat Stichting: www.dprs.nl. Inschrijven is verplicht, ook voor de gratis activiteiten. Aangeraden wordt om de Facebook pagina “Waardse Senioren in beweging” te volgen voor actuele nieuwsberichten.