HEERHUGOWAARD - Donderdag 13 juli heeft Henselmans Ontwikkeling uit Noord Scharwoude in Restaurant Aangenaam haar plan voor de herontwikkeling van de Stationsweg 114 in Heerhugowaard aan de directe omgeving gepresenteerd. De genodigden konden kennismaken met de eerste schetsplannen voor de realisatie van een appartementengebouw direct naast fietsbrug "de Krul".

Het betreft een ambitieus plan voor een appartementengebouw met ongeveer 60 kleinere appartementen voor de doelgroep starters, singles en senioren. Er zijn in de schetsplannen enkele nog uit te werken commerciële ruimten op de begane grond gesitueerd.

Joost Breebaart van Architectenbureau Breebaart Korver BNA uit Zuid Scharwoude is verantwoordelijk voor het ontwerp van het markante gebouw welke in hoogte oploopt van achter de Westdijk naar het station van Heerhugowaard. Het ontwerp kenmerkt zich door de toepassing van veel groen in de gevels zodat er een mooie overgang ontstaat van het natuurgebied Oosterdel naar de stedelijke ontwikkeling van het Stationsgebied. In de gemeentelijke structuurvisie Stationspark Heerhugowaard en het provinciale knooppuntenbeleid zijn voor ontwikkelingen als deze de basis gelegd. De gemeenteraad heeft eind 2016 bovendien het startsein gegeven om in 2017 een masterplan voor het stationsgebied te maken, onder andere om nieuwbouwprojecten in te kunnen passen. Stedenbouwkundig adviesbureau KuiperCompagnons uit Rotterdam heeft samen met twee klankbordgroepen het masterplan in voorbereiding. Eind november volgt daar in de Heerhugowaardse gemeenteraad besluitvorming over.

Het nu gepresenteerde schetsplan van Henselmans Ontwikkeling is zo het eerste nieuwbouwinitiatief, waarmee de gebiedsontwikkeling een nieuwe fase in zal gaan. De architect zal daartoe het plan in overleg met de gemeente Heerhugowaard verder uitwerken, waarna een bestemmingsplan -procedure zal volgen.

De reacties van omwonenden waren heel positief met her en der een kanttekening. Waar mogelijk worden de opmerkingen in het plan verwerkt.

Voor meer informatie:

Henselmans Ontwikkeling
Oostelijke Randweg 8
Noord Scharwoude
0226 312375