HEERHUGOWAARD - Studenten van het ROC Horizon College organiseerden zaterdag 25 november een galadiner in Heerhugowaard. De organisatie hiervan was geheel in handen van de mbo-studenten Horeca en Facilitaire Dienstverlening.

Met dit galadiner werd een bedrag van maar liefst 20.505,= euro ingezameld voor het goede doel, Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Afstudeerproject

Het galadiner werd dit jaar voor het twaalfde opeenvolgende jaar georganiseerd. Het Horizon College ontving bijna 240 gasten voor het galadiner en ruim 120 studenten werkten mee aan dit grote evenement. Voor het galadiner werken studenten van de afdeling Horeca en studenten van de afdeling Facilitaire Dienstverlening nauw samen. De mbo-studenten Facilitaire Dienstverlening zijn onder andere verantwoordelijk voor de aankleding van de ruimte, het parkeerbeheer en de logistieke planning. Studenten van de mbo-opleiding Manager/Ondernemer Horeca zijn verantwoordelijk voor de bediening en de keuken. Voor al deze studenten is het galadiner een afstudeerproject. Zij bereiden zich dan ook al vanaf het begin van dit schooljaar voor op dit evenement.

Veiling en loterij voor het goede doel

De gasten konden tijdens het diner genieten van het optreden van big band Start spreading the news. Wijnboer en schrijver Ilja Gort gaf een toelichting op de wijnen die namens Albert Heijn werden gesponsord. Tijdens het diner werden diverse interessante arrangementen geveild en er was een loterij waarmee de gasten leuke prijzen konden winnen. De opbrengst hiervan gaat uiteraard ook naar het goede doel. De arrangementen en de prijzen zijn beschikbaar gesteld door diverse bedrijven uit de regio. Grote sponsors van het galadiner zijn onder meer Hanos, Albert Heijn en Stammis Horecaverhuur.

Stichting Kinderen van de Voedselbank

Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. De stichting richt zich op kinderen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank. Zij geven kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding en schoenen. Voor de kinderen die op de basisschool zitten, brengen zij een verjaardagbox uit met een cadeau voor de jarige, middelen om te kunnen trakteren op school en met voldoende materiaal om een leuke verjaardag met tien kinderen te vieren. Ook bieden zij het gezin de mogelijkheid om een dag naar een pretpark of dierentuin te gaan.