HEERHUGOWAARD - ALLE examenkandidaten zijn geslaagd voor het examen typevaardigheid. De minimale eis daarvoor is kunnen typen met 100 aanslagen per minuut (apm). Hoe knap is het dan als het gemiddelde van alle Typisch Ellie leerlingen 183 apm is! Typisch Ellie is dan ook supertrots op al haar cursisten. Snel typen is natuurlijk handig; in de praktijk zal dat zeker uitgroeien naar nog veel hogere snelheden (300 tot 600 apm!). Nog trotser ben ik op het nauwkeurig kunnen typen: op elke 3108 letters is maar 1 foutje getypt!

45% van de leerlingen is dit jaar "cum laude geslaagd" (minimaal 200 apm met een 9 of 10 voor accuratesse). En nog veel meer leerlingen (waaronder ook kinderen met dyslexie en andere beperkingen) hebben hun beide examenteksten helemaal foutloos getypt.

De snelste jongen (11 jaar) is Kevin met 275 aanslagen per minuut. Het beste meisje (11 jaar) is Naomi met 286 aanslagen per minuut, tevens kreeg Naomi de derde prijs bij het typen van een Engelse tekst op de Nederlandse kampioenschappen Typen in Wierden. Beiden hebben een heerlijke taart ontvangen.

Leren typen? Doen! Maar dan wel graag goed en op een gezellige manier. Maak een reis over 20 eilanden, met serieuze oefeningen en leuke games. Typisch Ellie begeleidt intensief en helpt elk kind naar de eindstreep. Typeles is leuk . . . en nog veel leuker met anderen samen!

Typisch Ellie start weer op 18 september. Je kunt je nu al aanmelden op de website. Het is ook mogelijk tijdens de vakantie een proefles te volgen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.typischellie.nl of bel 072-5719968