OBDAM - Lekker gelopen, maar wat een wind!” Dat was de reactie van veel deelnemers aan de 30e Runnersworld-Polderloop in Obdam, nadat ze gefinisht waren.

Ondanks die stevige, gure wind en vooral de slechte weersvoorspellingen waren er zondag 26 februari veel wandelaars en hardlopers afgekomen op het jaarlijkse evenement, georganiseerd door de Obdamse atletiekvereniging ARO’88. Uit Obdam en directe omgeving, maar ook van veel verder weg, zoals Oldenzaal, Made (N.-Br.) en Zoetermeer.

De 120 wandelaars liepen deels over een grasdijkje (met een verharde weg als alternatief voor wie makkelijker vooruit wilde komen) naar de koffiestop in dorpshuis ’t Zwaantje in Veenhuizen en langs een andere route weer terug naar het Victoria- en ARO-sportcomplex in Obdam.

Voor de hardloopwedstrijden van 1, 3, 5 en 10 kilometer stonden zo’n driehonderd lopers om 10u, resp. 10.15u en 11u te trappelen om te mogen starten. Verheugend was de goede opkomst van jonge lopers, van 3 (!) tot 14 jaar. Maar ook over het aantal volwassenen hadden de organisatoren niets te klagen. Ook hier een grote variatie aan leeftijden: van 18 tot boven de 70 jaar!

Een groep van zo’n dertig deelnemers was aangemeld via Kinderopvang Olleke Bolleke, die de loop had gepromoot in het kader van Gezond bewegen en de eigen deelnemers beloonde met onder andere een leuk T-shirt.

Tijdens een gezellige nazit in de kantine vonden de diverse prijsuitreikingen plaats.

De snelsten in de diverse categorieën:

1km:
Emma Leblansch (Hollandia , Eva Boumans, Zeb Tesselaar (Hera) en Bram Goossens bij de jeugd tot 7 jaar, Valentino (de snelste, in 3 min.49 sec.), Quint Kuijper, Meke Kuipers en Gwen Hoekstra (SAV) bij de kinderen van 8-9 jaar.

3 km:
Sophie Leblansch (Hollandia), Maud van der Laan, Geert Vriend, Jac Ruiter, allen 11 jaar of jonger, en Marit Schoenmaker (ARO), Floortje Vriend, Rein Elings (de snelste, in 11 min. 50 sec.) en Mike de Dood (Lycurgus) in de categorie 12-15 jaar.

5 km:
Femke Klaver en Lisa Heijkoop bij de vrouwen, Jens Beerepoot (Hera) en Dean Niesten (Hera) bij de jongens tot en met 18 jaar, en Stephen Otten (Hylas), Alexander Beemsterboer (Loopgroep Hoorn) bij de 18-plussers.

10 km:
Hier waren Margreet Schuttrups, Katinka de Jong (Hollandia), Jacqueline Prins en Marian Baas (Hollandia) de snelste dame in hun leeftijdsklasse en Reinier Wardenaar (Hollandia), Richard Kramer (SAV), Rob Schilder (SAV)en Hans Rijs (Trias) in hun leeftijdscategorie de snelste heer. Opvallend daarbij is, dat de eindtijd van de oudere winnaars nog heel dicht in de buurt komt van de overall winnaar Reinier Wardenaar: finishte hij in 37 min. 7 sec., zij binnen of net één minuut na hem.

Voor de volledige uitslagen, raadpleeg www.uitslagen.nl, voor foto’s zie www.aro88.nl

Iedereen ging naar huis met een potje narcissen of een medaille – en met de voldoening weer lekker buiten in beweging te zijn geweest. De familie Leblansch won de taart van de ”family run”, verloot onder de gezinnen die met drie of meer gezinsleden aan de hardloopwedstrijden hadden deelgenomen.

Op naar de 31e Runnersworld-Polderloop van ARO in 2018!

Onze Runnersworld-Polderloop is alleen mogelijk geweest dankzij onze sponsors: Runnersworld, Blank Sport, Dutch Flower Group, Makelaardij Klaver, Cateringbedrijf Party Garden, Bloemkwekerij Michel Smit, Borst Bloemen, KBL beletteringen en Bakker Koning, en dankzij de spontane hulp van Floris Bijl, fa. FBCS in Spanbroek.