HEERHUGOWAARD - De heer Hans Lebouille (41) zal per 1 september 2017 aantreden als nieuwe directeur-bestuurder van Cool kunst en cultuur. Hans Lebouille volgt Eva Middelhoff op die per 12 juni in dienst treedt bij de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging.

Hans Lebouille is een ervaren manager in de culturele sector. Momenteel is hij zakelijk leider van onder andere kunstenplaninstellingen Solid Ground Movement en Metaal Kathedraal. Solid Ground Movement is de oudste hiphopdansschool van Amsterdam en heeft een landelijk bereik op het gebied van urban talentontwikkeling. Metaal Kathedraal is de cultureel-ecologische broedplaats van Leidsche Rijn in Utrecht.

Hans Lebouille heeft zijn wortels in de commerciële sector maar werkte de laatste tien jaar steeds meer in het gesubsidieerde domein. Hij heeft ervaring opgedaan met het leiden van zowel producerende instellingen als podia, inclusief horecafaciliteiten. Zijn kracht ligt op het gebied van cultureel ondernemerschap en marketing.

De Raad van Toezicht van Cool is zeer verheugd met de benoeming van Hans Lebouille en ziet hem als een creatieve en ondernemende persoonlijkheid, passend bij de fase waarin Cool zich op dit moment bevindt: het verder bouwen aan Cool als Podium van de stad Heerhugowaard. Tot 1 september zullen John Snoek en Jos Beers de functie van interim directeur-bestuurder vervullen.