HEERHUGOWAARD - De eerste financiële bijdrage voor het opknappen van de hertenkamp aan de Dreef is binnen: bewoners van de Sportlaan hebben tijdens hun jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst met het verkopen van loten 688.04 euro opgehaald. Dat bedrag is aan de stichting ‘Vrienden van de Hertenkamp’ geschonken. Op 15 februari praten omwonenden van de hertenkamp met de gemeente over een schets voor de herinrichting van  hertenkamp. Die schets is gemaakt in overleg met de Vrienden van de Hertenkamp.

De hertenkamp is verouderd: de stal voldoet niet meer aan de eisen van dierenwelzijn en het terrein is erg drassig. De gemeente wilde het kamp aanvankelijk verplaatsen naar het terrein van kinderboerderij De Bongelaar, die ook aan een opknapbeurt toe was. Na acties uit de buurt voor behoud van de hertenkamp op de huidige locatie heeft de voltallige gemeenteraad vorig jaar een motie aangenomen waarin het college opdracht kreeg een plan te maken voor opknappen van de hertenkamp. En er ligt nu dus een schets.

Dat voorziet in een nieuwe stal, drainage, nieuw groen en een nieuw hek. Ook komt er nog een vleermuizenonderzoek. De gemeente heeft aan de stichting Vrienden van de Hertenkamp een financiële bijdrage gevraagd. Voorzitter Kees Tesselaar laat desgevraagd weten dat de stichting natuurlijk sowieso blij is met de bijdrage van de bewoners van de Sportlaan en zich de komende tijd gaat kijken op welke manieren er geld kan worden ingezameld.