OBDAM - Dit weekend hebben we een grandioos carnavalsfeest gevierd met alle Skuitekloeters en de mensen die hierbij betrokken waren.

Carnavalsvereniging de Skuitekloeters bestaat sinds 1978, vanaf dat moment zijn er zoveel mensen geweest die hun hart hebben gevolgd, veel van hun tijd hebben gegeven en met passie bij heel veel mensen een onvergetelijke glimlach op het gezicht hebben bezorgd. Nog steeds word helaas door veel mensen gedacht dat carnaval alleen in de late uurtjes in de kroeg plaatsvind, dat klopt niet en daarom vertel ik graag wat er dit weekend allemaal is gebeurd:

Op vrijdagmiddag zijn we van start gegaan met het versieren van Nelly`s cafe, met hulp van de Skuitekloeters werd Nelly`s in een paar uurtjes omgetoverd tot de Skuitehaven. Sàvonds zijn we begonnen met het frisfeest, georganiseerd voor de jeugd tot 15 jaar. Tegen betaling van 5 euro kregen zijn 2 consumpties, was er een live DJ: DJ TEENS / Martijn die het heel goed deed.

Vervolgens hebben we op zaterdagavond een Hollandse in elkaar gezet waar gastartiesten Lesley Williams, beter bekend als de beste Hazes imitator en ook Rene Eshuijs waren. Dj Skip / Paul Schipper stond tussendoor achter de draaitafels en samen met de ruim 100 bezoekers hebben we er een geslaagd feest van gemaakt met een heleboel polonaises.

Op zondag was het dan tijd voor de kindermiddag, iets waar alle Skuitekloeters altijd weer enorm naar uitkijken. Al die blije en mooi verklede kindjes, die hun uiterste best doen om een prijs in de wacht te slepen met hun act waar ze zoveel voor hebben geoefend. We hadden maar liefst 6 acts, allen fantastisch om naar te kijken en elk per stuk gejureerd door Onno Heida, Marieke Veldman en Stanley Westerveld die zelf ook nog een aantal prachtige nummers op het podium heeft gezongen onder begeleiding van zijn gitaar.

Vervolgens zijn we van start zijn gegaan met de Crazy 90`s Party met DJ Skip. Wat was dit ook weer een gezellige gekke avond, de gekste kostuums, de mooiste dansmoves, en de gekste acts (o.a. van Herman van Diepen en Barry ..). Met de verenging gaan we dan soms nog een afzakkertje halen bij 1 van de leden, en de standaard traditie is dan om eieren te bakken. Op 1 van de foto`s ziet u de nieuwkomer Dirk Jan Braak, die het voor elkaar heeft gekregen om een uur lang met een doos eieren op zijn hoofd te zitten. Wat hebben we genoten van deze avond, en van alle aanwezigen. 

Maandag om 10:00 uur gingen we van start met het ziekenbezoek. We hebben 20 ernstig zieke mensen onverwachts een bezoek gebracht met de prins en zijn hofdames, en met Piet en Ank Koning die dit alles elk jaar met passie in elkaar zetten. De mensen hebben een lekker fruitmandje gekregen.

En dit was dan de laatste keer? We hebben het carnaval afgesloten met een ontspanningsavond enkel voor de leden waar de emoties zichtbaar naar voren kwamen, zeker tijdens het afsluiten van carnaval 2017 door Prins Adrianus de 1ste / Arie Melten en Hofspreekstalmeester Bertus Gelijsteen.

Via deze weg wil ik, en dat doe ik ook namens alle Skuitekloeters, iedereen die op welke manier dan ook zich heeft ingezet ontzettend bedanken voor alle inzet, voor al het plezier, voor alle malligheid maar vooral voor de mooie en onvergetelijke herinneringen. Arie Melten en Bertus Gleijsteen wil in het bijzonder bedanken!

3x Alaaf, groeten en een vriendelijke glimlach van Bryan Verzeilberg, secretaris van CV de Skuitekloeters.