(Foto: Eva Former Fotografie)

Na het succes van vorig jaar, zullen ook dit jaar de middelbare scholen van Heerhugowaard weer tegen elkaar strijden om de titel beste schoolband van 2014. Schoolbandjes van het Trinitas College (locatie Johannes Bosco en Han Fortmann) het Huygens College en het Clusius College zullen op 21 november in Kompleks de battle met elkaar aangaan.

Coaching & battle 

Net opgericht of al jaren samen, ieder schoolbandje mag zich met een cover en eigen nummer inschrijven. Na een selectie zullen er zes bandjes doorgaan naar de coachingrondes. Alle bandjes krijgen een eigen coach, zelf werkzaam in de popmuziek en conservatorium geschoold. Het doel van deze bandcoaching is om iedere band de kans te bieden zich nog meer te ontwikkelen en samen met de coach te werken aan de cover en het eigen nummer voor de battle.

Aanmelden en kijken

Wie mee wil doen aan de battle, kan zich tot donderdag 9 oktober inschrijven bij de muziekdocent van de eigen middelbare school. Op 21 november zal de strijd losbarsten in Kompleks met voor de winnaar de titel beste schoolband van 2014 en een gig in een voorprogramma bij Cool kunst en cultuur. Wie de bandjes wil komen aanmoedigen is op 21 november van harte welkom in Kompleks (beukenlaan 1, Heerhugowaard). De toegang is geheel gratis, maar kom op tijd want vol is vol.