ALKMAAR - Jos Blom Kraanverhuur B.V. bestaat dit jaar dertig jaar. Een feit waar het Alkmaarse familiebedrijf graag bij stilstaat. Zaterdag 24 juni wordt een speciale open dag gehouden op het 14.000 vierkante meter grote bedrijfsterrein van de hoofdvestiging, aan de Alexander Flemingstraat 2 in Alkmaar. ,,Mensen hebben vaak geen idee hoe groot ons bedrijf is en wat we allemaal kunnen met onze machines”, vertelt Marco Blom. ,,Dat willen we deze dag graag aan belangstellenden laten zien.”

Het terrein wordt die dag van 10.00 tot 16.00 uur omgetoverd in een waar festival, Jos Blom Open Air, dat vrij toegankelijk is. Niet alleen zijn de indrukwekkende kranen en vrachtwagens te bewonderen, er zijn ook foodtrucks en diverse activiteiten voor kinderen waaronder springkussens, trampolines en een klimtoren. Dj’s brengen de sfeer erin en tevens is er live muziek van onder meer Kim de Boer & Van Huys Uit. ,,We bouwen een gezellig feestje voor jong en oud en hopen op een grote opkomst”, aldus Richard Blom, die samen met zijn broer Marco twaalf en een half jaar geleden het roer overnam van hun ouders, die in 1987 met slechts één kraanwagen begon. Inmiddels is de ‘vloot’ uitgebreid tot bijna vijftig kraanwagens. Telekranen met een maximale capaciteit van 500 ton en torenkranen met een maximale gieklengte van zestig meter. Het bedrijf beschikt over een eigen werkplaats, zodat reparaties in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd. Behalve voor ‘verticaal’ transport, beschikt Jos Blom Kraanverhuur ook over diverse voertuigen voor ‘horizontaal’ transport, waaronder vrachtwagens met autolaadkraan en diverse opleggers.

Nuchtere aanpak

Waar veel bedrijven in de transportsector de afgelopen tien jaar zware tijden doormaakten, bood de economische crisis voor Jos Blom kraanverhuur juist kansen. ,,Sinds 2011 zijn we zo ongeveer verdubbeld”, vertelt Marco, die zich bezighoudt met het reilen en zeilen op kantoor, terwijl Richard het technische aspect onder zijn hoede heeft. ,,We hebben sinds die tijd vier bedrijven overgenomen en beschikken naast ons hoofdkantoor in Alkmaar inmiddels ook over vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Hoogeveen, Den Helder en Heerhugowaard.” Volgens de gebroeders Blom is dat succes vooral te danken aan een nuchtere aanpak, efficiënt en snel werken en verantwoord ondernemen. ,,Je moet de kansen grijpen als ze zich aandienen en durven investeren, dat hebben we met de paplepel ingegoten gekregen door onze ouders, die nog dagelijks betrokken zijn bij het reilen en zeilen van het bedrijf.

Jos Blom Open Air vindt plaats op zaterdag 24 juni 2017 van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein van Jos Blom Kraanverhuur B.V. aan de Alexander Flemingstraat 2 in Alkmaar.

Meer informatie: www.josblom30jaar.nl

Kijk ook eens op www.josblom.com